Service & reparation


Information om garantireparationer på varor sålda av oss hittar du under köpvillkor.


Laga din hemelektronik hos Snyggt Ljud!

Jag utför service och reparationer av hemelektronik med fokus på hifi-produkter samt diverse småelektronik och tv-spel. Kostnadsförslag lämnas.


Miljötänk!

Att laga elektronisk utrustning är oftast det bästa både för miljön och för plånboken, inte alltid men i många fall.


25 års erfarenhet!

Jag är utbildad el/tele-reparatör och har reparerat hemelektronik sedan 1995. Allt från TV, video, radio, satellitmottagare och stereoutrustning till fjärrkontroller, tv-spel, stängselaggregat och styrkort till industrin har fått nytt liv efter ett besök i min verkstad. Vad kan du lämna in?

- Stereo/hifi-utrustning såsom skivspelare, CD-spelare, kassettdäck och förstärkare

- Fjärrkontroller och liknande, även nyckel-fjärrkontroller till fordon (FOB).

- TV-spel, både nyare och äldre tv-spel. Förutom konsolerna så kan ofta de lite äldre spelkassetterna (ej skivor) lagas. 

Jag kan även hjälpa till med hörlurar med glappande kabel eller som behöver ny kontakt osv. Subbasar som behöver ett nytt slutsteg kan jag hjälpa till att montera.

Diverse lödarbeten på kretskort. Jag utför även mikrolödning under mikroskop där så behövs med undantag för ic-kretsar av BGA-typ med många små lödpunkter undertill.


Förutom rena reparationer med felsökning så gör jag även renoveringar och "recap" (byte av kondensatorer) av ovanstående apparater om så önskas.

En renovering kan vara att byta skallampor, göra rent reglage och omkopplare som "sprakar", snygga till frontpanel om den är nersmutsad, trimma in diverse inställningar om det behövs mm.

En recap innebär att jag byter ut alla eller en del av, framförallt elektrolytkondensatorer som har en tendens att torka ut med tiden och orsaka fel och ljudförsämringar.


Vad kan du inte lämna in?

- Jag jobbar inte med garantireparationer, produkter som fortfarande har garanti ska lämnas till inköpsstället eller anvisad verkstad.

- Inga TV-apparater då utrymme inte finns för detta i nuläget. Inget inom bil-ljud såsom bilstereo och bilslutsteg.

- Felsökning på hemmabio-utrustning enbart i undantagsfall, beroende på felets art, kolla med mig först.


Hur går man tillväga?

Alla som vill och kan är välkomna in till min lilla butik så kan vi diskutera vad ni behöver hjälp med.

För dig som bor långt bort så går det även bra att skicka in apparater för service, men hör av er till mig innan ni skickar in eftersom jag inte tar emot alla sorters apparater.

Skicka gärna ett mejl där ni beskriver vilken typ av apparat det gäller såsom märke och modell-beteckning, och sedan beskriver vad ni vill ha hjälp med. Bild på apparaten är ett plus! Vi har fasta priser på reparation av fjärrkontroller, se här: reparera fjärrkontroll

Alternativt ringer ni på tel: 0522-12360. 

OBS: Viktigt...alla paket måste skickas som företagspaket som levereras till vår butik, vi hämtar inte ut hos ombud.

Vi kan även bistå med fraktsedlar för DHL och för enkelhetens skull har vi ett fast pris på 300kr för dessa, oavsett storlek eller vikt. Dock max 20kg.

Du köper fraktsedel här: fraktavgift-service


Kostnadsförslag:

Efter undersökning så får du ett kostnadsförslag och godkänner du det så går vi vidare med reparationen. Om du inte vill fullfölja reparationen så meddelar du det och vi lämnar/skickar tillbaka varan oreparerad. Då det går åt mycket tid för att felsöka och kunna lämna ett kostnadsförslag så tar vi ut en avgift när en reparation inte fullföljs, avgiften är för närvarande 400 kr inkl m. Undantaget är fjärrkontroller och vissa mindre produkter där det är ganska enkelt att uppskatta kostnaden, där kostar en avbruten reparation inget.